Tina Admin

Broj poruka: 683 Datum upisa: 08.04.2010 Godina: 25
 | Naslov: Biografija Maje Nikolić Čet Apr 08, 2010 10:09 pm | |
| Rodjena je u Nisu 11.4.1975. godine. Jos od malih nogu pokazivala je sklonost ka muzici. Pevacki dar nasledila je od oca i majke. Njen otac, Novak, inace vojno lice u penziji, imao je ansambl i pevao zabavnu muziku, dok je njena mama Slavica pevala izvornu muziku. Njen brat Marko je skolovani muzicar. Zavrsio je dzez akademiju u Gracu. Maja je svoj prvi javni nastup imala sa 7 godina na festivalu u Nisu " Majska pesma" gde je nastupila u duetu sa svojim bratom i osvojili su prvu nagradu. Od muzike je veoma mlada zaradila i prvi honorar.Pocela je sa 13 godina da peva u kaficu i piceriji. Pevala je dzez, soul. evergrin, ali i ostale vrste muzike. Sa 15 godina sa bratom je osnovala grupu"Mar-Maja". Još 1989. godine dobila je ponudu da izda album za zagrebački "Jugoton". Međutim, počeo je rat i sve je propalo.
Za njen proboj na estradi najzasluznija je Maja Odzaklijevska, njena estradna mama kako je ona naziva. Odzaklijevska je Maju upoznala sa značajnim ljudima u RTS-u.
Maja Nikolic je ucesnica brojnih festivala na kojima je osvojila 24 prvih nagrada.
1992. njen prvi seniorski nastup na Beogradskom prolecu u duetu sa Mirkom Cajicem.
1993. otpocinje saradnju sa Grajom i peva njegovu kompoziciju "Verujem u ljubav" na Beogradskom prolecu u duetu sa Mirkom Cajicem.
1993. ucestvuje na festivalu "Pjesma Mediterana" sa pesmom "Moja dusa tebi pripada", ciji je autor Vladimir Graic. Iste godine se pojavljujue na festivalu "Beogradski slager - Menadzer" sa pesmom "Ne dam te", koju je komponovao Radoslav Grajic, i osvaja drugo mesto.
7.2. 1994. pobedjuje na Mesamu sa pesmom "Odlazi" i dobija prvu nagradu za interpretaciju i prvu nagradu 17 televizijskih stanica. Pesma "Odlazi" na Oskaru popularnosti proglasena za hit godine. Iste godine osvaja I nagradu strucnog zirija, II nagradu publike i nagradu za interpretaciju na Beogradskom prolecu pesmom " Napustio si sve"; I nagradu na Suncanim skalama sa pesmom "Bas sam se zaljubila"; II nagradu na Budvanskom festivalu sa baladom "Milion suza".
1995. Objavljuje svoj prvi album "Sad me pronadji" za PGP. Na tom albumu su se pored pobednickih festivalskih pesama nasle i Kao da sam luda, Samo se jednom voli(duet sa Zeljkom Sasicem), Vruce mokro klizavo...
1996. Ucestvuje na Mesamu i osvaja drugo mesto mesto sa pesmom "Svaki sam tren tebi sudjena". Udaje za Mirka Scepanovica i odlazi u Sidnej. Tamo je zivela skoro 2 godine.
1997. aprila donosi na svet sina Novaka.
1998. pobedjuje na Beogradskom prolecom sa pesmom "Ne trazi me vise". Nastupa na Budvanskom festivalu sa pesmom "Uzmi me". Na Suncanim skalama osvaja III nagradu strucnog zirija i nagradu za interpretaciju pesmom "Varali me svi". Na internacionalnom festivalu Slavjanski bazar u Vitepsku (Belorusija)osvojila prvu nagradu zirija sa pesmom "Vise nisi moj". Osvaja prvu nagradu na festivalu u Saratovu(Rusija). Kao pobednika ta dva festivala pevala na Crvenom Trgu u Moskvi. Krajem godine izdaje i svoj drugi album pod nazivom "Uzmi me", na kome je bilo veliki broj hitova, pored pesme po kojoj je ovaj album i dobio naziv, izdvojile su se Varali me svi, Ako verujes ti, Moram biti njegova, Led ledeni. Pesma "Uzmi me" proglasena za hit godine u vise razlicitih izobra.
25.2.1999. februara je odrzala svoj prvi solisticki koncert u prepunoj dvorani Sava Centra. 2000. izdaje album " Iz inata" na kome su se najvise izdvojile Dragane, Otrove, Iz inata, Boli...
2001. ucestvuje na Zrenjaninskom festivalu sa pesmom "Ti da platis" sa kojom nije uspela da se plasira u finale. Ucestvovala je i na Budvanskom sa pesmom "Placite". Seli se u Ameriku i tamo ostaje sve do kraja 2006. U Cikagu ,redovno peva sa bendom u Herri’s Velvet Room,najpoznatijem klubu u centru Cikaga. Pevala u China Klub-u u New York-u,kao predgrupa Diani Ros na dobrotvornom koncertu,sav prihod isao decama sa posebnim potrebama . Zivela u L.A. Westwood,Beverly Hills,San Diego u L.A. Holla U Cikagu snimala sa producentom Matt Warren (producent Whitney Huston) snimila pesmu “Almaz” od Randy Crawford
2002. upoznaje Vuka Kandica za koga se udala naredne godine i sa kojim je bila u braku do 2008. godine.
2003. Maja ucestvuje pobedjuje na Zrenjaninskom festivalu i odnosi pobedu pesmom "Bolesna" Na Golden Satelit Hollywood 2003.god osvaja prvu nagradu sa pesmom “Something to talkabout”(Bradly Scott) -soundtrack iz filma “Abou a boy”- u nominaciji bila I Madonna sa pesmom “Die another day” iz filma James Bond 007
2004. Odustaje od ucesca na Suncanim skalama. Trebalo je da se pojavi sa pesmom "Tonem do dna".
2005. Nastupa na Suncanim skalama sa pesmom "Stoti put", a krajem godine i na Radijskom festivalu sa pesmom "Ne trazi me".
2006.Izdaje album " Za moju dusu". 8.11. porodila se po drugi put, donela na svet sina Lazara. Krajem godine ucestvuje na Radijskom festivalu sa pesmom "Pokloni se" i osvaja trece mesto.
2007. nastupa na Beoviziji sa prelepom baladom " Ja znam da ti me ne volis", ali ne uspeva da dodje do finala.
2008. se razvodi od Vuka Kandica. Ubrzo posle razvoda zapocinje romansu sa nemackim advokatom i biznismenom Janom Nikolasem Stajnpilcom.
Izdaje The best of za City records. Ucestvuje na Ohridskom festivalu sa pesmom "Samo za tvoje oci" i osvaja nagradu za interpretaciju. 20.9. 2009. postaje ucesnica Farme u ubrzo osvoja simpatije publike i postaje jedna od najomiljenijih farmera. Zahvaljujuci ucescu na Farmi, Maja ponovo postaje aktuelna.
2010. februara Maja izbacuje singl " Crveno", a u ubrzo zatim ucestvuje na Grand festivalu sa pesmom " Ludilo", sa kojoj nije uspela da se plasira u finale.
Maja meseca izbacuje novi singl je Hej, mali, mali. Ucesvuje na Budvanskom festivalu sa pesmom "Nisam vise tvoja Maja", koju je komponovao Dzimi Barka.
Na Grandovoj kompilaciji "Hitovi leta" se nasla i duetska pesma sa Tozovcem "Beom".
2.10. 2010 premijera novog singla Dragi, dragi u emisiji Vikend viziji
8.10. 2010 ucestvuje na Makfestu u duetu sa Djokom Tanevskim sa pesmom "Cekor pred site".
15.1.2011 premijera singla "Pravi izbor", autori su Vladimir Graic i Jelena Radosavljevic.
30. 1. ulazi u rijaliti Dvor, gde biva izbacena zbog "navodnog" govora mrznje. Po izbacivanju, Maja postaje glavna tema. Pricalo se o njoj u Dnevniku, bila na naslovnim stranama svim mogucih novina...
Poslednji put izmenio Tina dana Ned Avg 07, 2011 3:03 pm, izmenio ukupno 21 puta |
|
zvrk
Broj poruka: 286 Datum upisa: 29.05.2010
 | Naslov: Re: Biografija Maje Nikolić Sub Maj 29, 2010 3:15 pm | |
| Na Zrenjaninskom festivalu 2001 pevala je pesmu "Ti da platis"
4, 5, 6 juna 2010 ucestivuje na Pjesmi mediterana u Budvi sa pesmom " Nisam vise tvoja Maja" |
|
Tina Admin

Broj poruka: 683 Datum upisa: 08.04.2010 Godina: 25
 | Naslov: Re: Biografija Maje Nikolić Sub Maj 29, 2010 4:05 pm | |
| | zvrk :: | Na Zrenjaninskom festivalu 2001 pevala je pesmu "Ti da platis"
4, 5, 6 juna 2010 ucestivuje na Pjesmi mediterana u Budvi sa pesmom " Nisam vise tvoja Maja" |
Hvala puno na obavestenju! Evo ispravljam odmah! Slobodno ako znate jos neke podatke napisite da upotpunimo biografiju! Na internetu nigde nema Majine biografije, pa sam morala sama da se pomucim da sve te podatke iscackam, tako da je moguce da samo jos negde pogresila ili da sam nesto bitno izostavila. Da juce u emisiji "Petkom u dva" je najavila svoje ucesce u Budvi. Samo ne znam bas koji dan ce nastupiti. 5. 6 je vece posveceno Tosetu Proeskom. Budimo uz nasu Maju! Ja sigurno glasam, ali znamo sta se desava na tim festivalim. Setimo se prosle godine Maja i Goca nula poena. Ne bi me nista cudilo da Maki bude i ove godine bez poena. Ali plasman nije ni bitan. Bitno je da je pesma dobra i da ona to otpeva vrhunski u sta ne sumnjam. Pozdrav Zvrk! Nadam se da ces biti vredna na forumu, i da necu vise biti usamljena na ovom mestu. 
Poslednji izmenio Tina dana Pet Jun 04, 2010 12:20 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
zvrk
Broj poruka: 286 Datum upisa: 29.05.2010
 | Naslov: Re: Biografija Maje Nikolić Sre Jun 02, 2010 9:50 am | |
| Prvog sina je rodila u aprilu 1997. 2008 na Ohridskom festivalu je ucestvovala sa pesmom Samo za tvoje oci i dobila nagradu za interpretaciju. 2006 je trebalo da ucestvuje na festivalu u Vrnjackoj banji sa pesmom Zora. Nije ucestvovala ali je pesma objavljena na cd-u sa tog festivala. Tu pesmu je kasnije prezentovala, cini mi se 2008 a uradjen je spot za tu pesmu. Procitala sam da ce raditi i spot za pesmu Crveno, ali ne znam da li je tacno, videcemo |
|